Radio Kanal 77

Radio Kanal 77 89.7 FM North Macedonia, Skopje
0 0

Радио Канал77 започнува со својата работа на 4 октомври 1991 година, симболично кога на истиот датум 1957 беше лансиран првиот вештачки сателит Спутник. По неколку месечно емитување на експериментална програма, во Штип, Канал77 официјално почна со емитување на сопствена програма. Сè до 1995 година, Канал 77 работи како локално радио, кога во периодот од 1995—1997 година се гради мрежа за покривање на источниот дел од Македонија, со цел подоцна радиото да има национално покритие. Во 1997 година со усвојувањето на Законот за радиодифузија, Канал 77 станува првиот национален концесионер.

  • Frequency: 89.7 FM
Now playing
OOPS! I DID IT AGAIN
BRITNEY SPEARS - OOPS! I DID IT AGAIN
TAKI TAKI FT. CARDI B OZUNA AND SELENA GOMEZ
DJ SNAKE - TAKI TAKI FT. CARDI B OZUNA AND SELENA GOMEZ
FREE YOURSELF
JESSIE WARE - FREE YOURSELF
RUNNIN FT. NAUGHTY BOY, ARROW BENJAMIN
BEYONCE - RUNNIN FT. NAUGHTY BOY, ARROW BENJAMIN
ME PORTO BONITO FT. CHENCHO CORLEONE
BAD BUNNY - ME PORTO BONITO FT. CHENCHO CORLEONE
0 comments
Contacts
Address : 38932397707
Email: web@kanal77.com.mk
Twitter: https://twitter.com/Kanal77